Restauratie Museum Hofwijck

In opdracht van Vereniging Hofwijck heeft Froscen het hoofdgebouw van Museum Hofwijck, voormalige buitenplaats van Constantijn Huygens, gerestaureerd en gemoderniseerd.

Vereniging Hofwijck wilde haar drie bestaande museale ruimtes moderniseren en optimaliseren en een nieuwe museale ruimte creëren in de kap van het gebouw. Het ontwerpt, dat Froscen heeft gemaakt in samenwerking met vormgever Victor de Leeuw, is sober van aard, contrasteert en is tegelijkertijd in harmonie met het historische ontwerp. Dit uit zich met name in het gebruik van modern vormgegeven meubels gemaakt van eikenhout, materiaal dat naar de geschiedenis verwijst.

Voor de restauratie heeft Froscen bouwhistorisch onderzoek verricht, een restauratieplan ontwikkeld en de restauratiewerkzaamheden begeleid. Het gehele casco is aan binnen- en buitenkant gerestaureerd. Er is zo veel mogelijk van het gebouw hersteld of gereconstrueerd vanwege haar hoge monumentale waarde. De materialen zijn zo historisch mogelijk gehouden en de luiken en kozijnen zijn teruggebracht in hun historische kleur. Ook de ijskelder is in ere hersteld.

Facts

Locatie Voorburg

Land Nederland

Status Uitgevoerd

Type Cultuur, Museum

Jaar 2013

Uitgevoerd 2014

Opdrachtgever Vereniging Hofwijck

Programma Restauratie hoofdgebouw en transformatie museum

BVO 209 m2

Bouwsom EUR 300.000,-

Monumentenstatus Rijksmomument

Credits

Team Jörg Franken, Caroline Meulemans, Bram Andriessen

Co-Architect Victor de Leeuw / DeLeeuwOntwerper(s)

Aannemer Aannemingsbedrijf H.J. Jurriëns

Bezoek

Bezoek Museum Hofwijck